+38552216351 info@naosplus.hr

Pravilno pranje kompresivnih čarapa i tajica

VRIJEME ČITANJA  2 min

Donosimo vam preporuke za pravilno pranje kompresivnih čarapa i tajica
– pravilnim rukovanjem i njegom produljiti ćete im vijek trajanja i očuvati efikasnost

 

Solidea kompresivne čarape mogu se prati ručno ili u perilici rublja na maksimalnoj temperaturi od 40°C koristeći ciklus osjetljivog pranja. Koristite samo deterdžente za osjetljivu odjeću ili neutralne sapune te nemojte koristiti omekšivače koji mogu zalijepiti vlakna i zatvoriti pore. Preporučuje se pranje cijelog proizvoda, a ne samo pojedinih dijelova. Prilikom pranja u perilici rublja koristite mrežice za rublje koje će omogućiti pranje čarapa na posebno osjetljiv način te ih dodatno zaštiti od mogućeg oštećivanja.

Perete li čarape i tajice ručno, postupak pranja je jednostavan i brz. Prvo navlažite čarape, u vodu dodajte deterdžent za osjetljivu odjeću ili neutralni sapun, zatim lagano protrljajte cijelu dužinu čarape. Nakon toga dobro isperite i lagano ih ocijedite mekano stišćući među dlanovima, kako se materijal ne bi oštetio. Zatim ih utapkajte krpom kako bi skratili vrijeme sušenja.

Nakon pranja, čarape i tajice osušite na zraku, dalje od izvora topline (npr. kao što su sunce ili radijator) jer će to utjecati na njihov kraći vijek trajanja. Također ne sušite ih nikada u sušilici rublja. Nakon sušenja nemojte ih glačati.

Kompresivne čarape nemojte čistiti kemijski, niti upotrebljavati klor.

Na svakom Solidea pakiranju otisnuti su simboli koji upućuju na to kako pravilno prati čarape i tajice, zato sačuvajte originalno pakiranje. Osim toga, njihovo originalno pakiranje dobro će vam poslužiti i za spremanje čarapa čime ćete održali njihovu efikasnost i izgled što duže.

Savjesno pridržavanje preporuka za pranje Solidea proizvoda omogućit će vam da iskusite njihovu iznimnu izdržljivost i kvalitetu te njihovu sposobnost da zadrže svoje karakteristike kompresije tijekom dugog vremenskog razdoblja.

 

pastedGraphic.pngoprati u vodi na max 40°
  pastedGraphic.pngne izbjeljivati

pastedGraphic.pngne čistiti kemijski

pastedGraphic.pngsušiti na zraku daleko od izvora topline
  pastedGraphic.pngne peglati

 

 

Zašto odabrati Solideu?

Solidea hulahopke izdužuju figuru i potiču cirkulaciju, neovisno o tome da li na radnom mjestu dugo sjedite ili stojite. Čarape s inovativnim bakteriostatskim mikronitima osiguravaju maksimalnu prozračnost i ugodan osjećaj na koži. Ova tehnologija sprječava razvijanje neugodnih mirisa te umanjuje znojenje i svrbež. Savršeno oblikuju noge, vrše limfnu drenažu i što je najbolje neće puknuti u nezgodnom trenutku jer ih ne možete povući s noge. Noge će vam na kraju dana biti zahvalne: neće biti otečene i umorne, već spremne za večernji izlazak.

15/01/2022 by NAOS PLUS

Pročitajte još…

Hladne ruke i noge

Hladne ruke i noge

Tijekom hladnijih dana tijelo usporava cirkulaciju krvi povlačeći krv u unutrašnjost tijela kako bi se efikasno očuvala tjelesna temperatura. Ta pojava izaziva da su nam ruke i noge često hladne. Međutim, osjećate li ovakve simptome stalno, bez obzira na vanjske...

Calzificio Pinelli – slavi 46 uspješnih godina rada

Calzificio Pinelli – slavi 46 uspješnih godina rada

Kada neka tvrtka posluje već 46 godina to je velika stvar. No, kad su sve te godine rada i uspješne, onda je to izuzetno postignuće. Sve je počelo davne 1976. godine briljantnom idejom Enza Pinellija i njegove supruge Cristine, pokrenuvši svoju tvrtku Calzifico...

Krvotok

Krvotok

Naše tijelo je poput savršenog stroja kojeg pokreće kardiovaskularni sistem, a čine ga dijelovi kao što su srce, krv i krvne žile. Srce pumpa krv, bogatu kisikom, iz pluća u arterije te zatim u tkiva, dok su vene zadužene za vraćanje krvi, bez kisika, od periferije...

Pin It on Pinterest

Share This