+38552216351 info@naosplus.hr

Pravilno pranje kompresivnih čarapa i tajica

VRIJEME ČITANJA  2 min

Donosimo vam preporuke za pravilno pranje kompresivnih čarapa i tajica
– pravilnim rukovanjem i njegom produljiti ćete im vijek trajanja i očuvati efikasnost

 

Solidea kompresivne čarape mogu se prati ručno ili u perilici rublja na maksimalnoj temperaturi od 40°C koristeći ciklus osjetljivog pranja. Koristite samo deterdžente za osjetljivu odjeću ili neutralne sapune te nemojte koristiti omekšivače koji mogu zalijepiti vlakna i zatvoriti pore. Preporučuje se pranje cijelog proizvoda, a ne samo pojedinih dijelova. Prilikom pranja u perilici rublja koristite mrežice za rublje koje će omogućiti pranje čarapa na posebno osjetljiv način te ih dodatno zaštiti od mogućeg oštećivanja.

Perete li čarape i tajice ručno, postupak pranja je jednostavan i brz. Prvo navlažite čarape, u vodu dodajte deterdžent za osjetljivu odjeću ili neutralni sapun, zatim lagano protrljajte cijelu dužinu čarape. Nakon toga dobro isperite i lagano ih ocijedite mekano stišćući među dlanovima, kako se materijal ne bi oštetio. Zatim ih utapkajte krpom kako bi skratili vrijeme sušenja.

Nakon pranja, čarape i tajice osušite na zraku, dalje od izvora topline (npr. kao što su sunce ili radijator) jer će to utjecati na njihov kraći vijek trajanja. Također ne sušite ih nikada u sušilici rublja. Nakon sušenja nemojte ih glačati.

Kompresivne čarape nemojte čistiti kemijski, niti upotrebljavati klor.

Na svakom Solidea pakiranju otisnuti su simboli koji upućuju na to kako pravilno prati čarape i tajice, zato sačuvajte originalno pakiranje. Osim toga, njihovo originalno pakiranje dobro će vam poslužiti i za spremanje čarapa čime ćete održali njihovu efikasnost i izgled što duže.

Savjesno pridržavanje preporuka za pranje Solidea proizvoda omogućit će vam da iskusite njihovu iznimnu izdržljivost i kvalitetu te njihovu sposobnost da zadrže svoje karakteristike kompresije tijekom dugog vremenskog razdoblja.

 

pastedGraphic.pngoprati u vodi na max 40°
  pastedGraphic.pngne izbjeljivati

pastedGraphic.pngne čistiti kemijski

pastedGraphic.pngsušiti na zraku daleko od izvora topline
  pastedGraphic.pngne peglati

 

 

Zašto odabrati Solideu?

Solidea hulahopke izdužuju figuru i potiču cirkulaciju, neovisno o tome da li na radnom mjestu dugo sjedite ili stojite. Čarape s inovativnim bakteriostatskim mikronitima osiguravaju maksimalnu prozračnost i ugodan osjećaj na koži. Ova tehnologija sprječava razvijanje neugodnih mirisa te umanjuje znojenje i svrbež. Savršeno oblikuju noge, vrše limfnu drenažu i što je najbolje neće puknuti u nezgodnom trenutku jer ih ne možete povući s noge. Noge će vam na kraju dana biti zahvalne: neće biti otečene i umorne, već spremne za večernji izlazak.

15/01/2022 by NAOS PLUS

Pročitajte još…

Ljubav prema trčanju

Ljubav prema trčanju

Jedina Hrvatica na Ultra trailu Mt. Blanc   Puljanka Mladenka Buić Mady, vjerojatno ni u najluđim scenarijima nije zamišljala kako će joj jednog dana trčanje postati velika ljubav, te da će postati jedina Hrvatica koja je ove godine izabrana za najprestižnije...

Natečene noge – bolje spriječiti, nego liječiti

Natečene noge – bolje spriječiti, nego liječiti

Tražite li rješenje kako izbjeći osjećaj težine u nogama koji se posebice javlja na kraju dana, onda ste na pravom mjestu. U ovom članku pokušat ćemo odgovoriti na niz pitanja koja si sigurno postavljate, otkriti vam koji su glavni uzroci poremećaja cirkulacije, te...

Važnost bavljenja tjelesnom aktivnosti

Važnost bavljenja tjelesnom aktivnosti

Većina ljudi odlučuje se baviti nekom fizičkom aktivnošću prvenstveno kako bi smanjili tjelesnu težinu. Međutim, bavljenje sportom donosi brojne dobrobiti našem tijelu. Tjelesna aktivnost povećava protok krvi u tijelu što utječe na opskrbljenost organa kisikom i...

Pin It on Pinterest

Share This